top of page
Search
leopoldnosjm

Plan De Afaceri Cofetarie: Cum Sa Alegi Locatia, Echipamentele Si Furnizorii Potriviti



Acest proiect necesita o suma initiala de 50 EUR, detaliata in cadrul planului financiar. Aceastasuma include atat investitia initiala in amenajarea cofetariei (31 EUR), cat si necesarul de capitalpentru primele 6 luni.


Deschiderea unei cofetarii de succes, avand ca segment tineri ieseni din clasa de mijloc Un numar minim de 70 de clienti / zi in primul an de afaceri Dezvoltarea unei relatii de incredere cu clientii, astfel incat promovarea cofetariei sa se realizeze in primul rand prin recomandari




Plan De Afaceri Cofetarie Download



In cadrul acestui gen de afaceri, un rol aparte il are personalul, selectat atent pentru a se potrivi cuatmosfera creata in cadrul cofetariei. Ulterior, salariatii vor urma cursuri de pregatire, atat dinperspectiva prepararii corecte a produselor comercializate, cat si din perspectiva gestionarii relatiei cuclientul.


Echipa de manageri, cu o vasta experienta in management, va avea un rol important in controlareaindeplinirii obiectivelor pe parcursul activitatii, o data implementat planul de afaceri. Evaluareaactivitatii se va realiza periodic, presupunand analiza rezultatelor si a modului in care sunt indepliniteobiectivele si strategiile propuse. Acest sistem va permite corectarea eventualelor erori ce ar puteasurveni pe parcurs.


Programul de recrutare si verificare a personalului se va derula conform precizarilor din planuloperational. Recrutarea personalului se va efectua direct de catre societate. Prima persoana angajatava fi Responsabilul cofetarie care se va implica ulterior in angajarea personalului operational.


"Businessul Cuptorul Moldovencei a pornit în anul 2012, cu redactarea planului de afaceri și cu niște cursuri de antreprenoriat pe care le-am făcut, în urma cărora am aplicat pentru o finanțare guvernamentală care era atunci pentru SRD-D-uri.


Un plan de afaceri este un document scris care descrie in detaliu modul in care o afacere, de obicei un start-up, isi defineste obiectivele si modul in care trebuie urmate acestea. Planul de afaceri trebuie sa cuprinda detalii pentru gestionarea firmei din punct de vedere operational, financiar si marketing.


Fie ca incepi o afacere mica, fie ca explorezi noi modalitati de a extinde o afacere pe care o ai deja, un plan de afaceri te ajuta sa iei decizii coerente si sa urmaresti implementarea lor, la timp. Oricare ar fi planurile tale de afaceri, gandeste-te la ele ca la o foaie de parcurs sau GPS-ul tau catre succes, care iti ofera o claritate mai mare asupra tuturor aspectelor afacerii tale, de la operatiuni si detalii despre produse sau servicii la finante, operatiuni si marketing.


Daca te gandesti deja la cum se face un plan de afaceri, trebuie sa afli intai in ce situatii sa-l faci. Nu este suficient sa faci un plan de afaceri de startup, deci doar cand incepi o afacere, ci si in urmatoarele contexte de dezvoltare a business-ului:


Prin urmare, un plan de afaceri este in unele cazuri obligatoriu, de exemplu pentru banci, investitori sau institutii ale statului. Dar, in fond, este obligatoriu pentru tine si binele afacerii tale. Asa ca nu evita niciodata sa pui pe hartia structura unui plan de afaceri.


In plus, te ajutam si cu informatiile necesare. Daca ai intrebari despre ce softuri ai avea nevoie pentru afacerea ta si informatii privind costurile de digitalizare, astfel incat sa iti faci un plan de cheltuieli cat mai realist. Daca, de exemplu, planul de afaceri este pentru un magazin online, noi iti dam toate informatiile despre ce presupune crearea unui eshop complet, cu soft de gestiune inclus, in doar doua saptamani. Vezi GHID COMPLET.


Excel sau text? Si cat de lung sa fie? Sunt intrebari pe care le ai cu siguranta pe lista cand te gandesti la cum sa faci un plan de afaceri. Iti recomandam sa-l faci sub forma de text, cu grafice inserate, in Word sau PowerPoint si apoi transformat in PDF pentru o impresie buna in fata partenerilor de afaceri.


Inainte sa redactezi planul de afaceri, este important sa te documentezi despre piata pe care vrei sa lansezi propriul business si sa gasesti cifre esentiale, cum ar fi diverse preturi, costuri de productie, costuri de marketing. In acest pas, poti chiar sa ceri niste cotatii de pret de la furnizori, producatori sau agentii de marketing.


Desi pot fi facute si in momentul in care ajungi la aceste puncte, calculele si graficele de evolutie estimative pot fi create inainte de redactarea propriu-zisa a planului de afaceri. Acest lucru simplifica munca privind crearea planului.


Stim, am mai spus acest lucru. Insa este important sa vrei sa faci un plan de afaceri inainte sa fii constrans sa faci acest lucru si sa scapi astfel de acest task, care poate parea doar un proiect cerut de profesori la scoala.


Chiar daca nu exista un motiv care sa te constranga sa-l faci, cum ar fi aplicarea la fonduri europene sau pentru un credit, gandeste-te ca il faci pentru aceste situatii si atunci va fi mai simplu sa-l faci pur si simplu. Rezultatul: iti simplifica viata in planificarea si gestionarea afacerii.


Avand totul clar in minte si pe hartie, devine floare la ureche sa iei decizii sigure, corente si sa eviti greselile la inceput in business. Asftfel, un plan de afaceri este mai mult decat niste pagini de Word trase la imprimanta, este directia ta in afaceri.


De exemplu, daca nu ai decis inca ce tip de produse sau servicii, la modul specific, vei vinde, intocmirea unui plan de afaceri te ajuta sa creionezi in minte cu cei vei atrage clientii. Mai mult decat atat, vei putea identifica exact, prin analiza concurentei, care e tot parte din planul de afaceri, cu ce tip de produse sau servicii ai sanse mai mari in business si cum le poti diferentia de competitori.


Nu sunt multe de spus aici, dar un plan de business te ajuta sa analizezi piata, potentialul pe care are ideea ta de afaceri, de cati bani ai de fapt nevoie pentru a porni afacerea sau, eventual, pentru a te opri la timp si a nu pierde bani fara rost.


In cele mai multe cazuri, ideile noi si ingenioase vin cand muncesti. Practic, in timp ce cauti informatii despre piata, produse sau servicii asemanatoare sau alte lucruri pentru a redacta planul de afaceri si, respectiv, cand scrii planul de afaceri, vei gasi perspective proaspete privind business-ul tau, elemente noi pentru produsele tale sau modalitati noi de promovare.


Este simplu, redactarea unui business plan iti da si impulsul de a face lucruri, iti creeaza dorinta de a munci pentru visul tau, este o sursa de motivare in sine. Nu ai sa intelegi pana nu te apuci sa-l faci. In plus, este si suportul tau de organizare si gestionare. Practic, cand te pierzi in detalii, cand faci prea multe lucruri, revii la planul de afaceri si continui de unde ai ramas.


Solicitarile financiarePentru dezvoltarea activitatii,societatea si-a propus inchirierea unui spatiu central,amenajareaacestuia in mod corespunzator si promovarea cofetariei in cadrulsegmentului vizat.Acest proiect necesita o suma initiala de 50.000EUR, detaliata in cadrul planului financiar. Aceasta suma includeatat investitia initiala in amenajarea cofetariei (31.020 EUR),catsi necesarul de capital pentru primele 6 luni.Aceasta suma va veniin procent de 50% de la actionari. Pentru restul sumei se vacontracta un credit bancar pe 10ani, cu dobanda 17%.Alte informatiide impact: In ultimul an de previziune cifra de afaceri va fi de1.278.000 RON. Planul de afaceriprevede cresterea veniturilor cuaproximativ 17,6% in fiecarean.


Telul cofetariei este de a oferi un meniu special de prajiturisi inghetata de cea maibuna calitate intr-o atmosfera veselasirelaxanta.Obiective:-Deschiderea unei cofetarii de succes, avand casegment tineri ieseni din clasa de mijloc-Un numar minim de 70 declienti /zi in primul an de afaceri-Dezvoltarea unei relatii deincredere cu clientii, astfel incat promovarea cofetariei sa serealizeze in primul randprin recomandari.


Planul de productieManagementul prefera parteneriatul cufurnizorii in locul aprovizionarii din magazine gen Metro sauSelgross datorita economiei de timp (furnizorii vor aduce marfadirect lapunctuldelucru)darsidatoritafaptuluicaastfelcofetariavabeneficiainmodgratuitdeaparate si materiale promotionale.Seful de cofetarie vafiresponsabil de gestiunea stocurilor.AsigurareacalitatiiSocietatea este constienta ca pentru a crea o relatie delunga durata cu clientii sai,calitatea produselor si a serviciiloreste un punct critic.Pentru a asigura calitatea produselor finale,compania se bazeaza pe calitatea input-urilor si a proceselor.Astfel, furnizorii companiei sunt recunoscuti pe plan national (sichiarinternational) pentru calitatea produselor oferite. Procesulde preparare al produselor va respecta intocmai parametriistabiliti, pentru aobtine calitate maxima.Astfel, cofetaria varespecta cu strictete standardele de calitate, cerand aceeasiatitudine si din partea furnizorilor si colaboratorilor sai. Deasemenea, societatea va permite o comunicare directa cu clientii,prin intermediul unei cutii de sugestii / reclamatii existente incofetarie dar si prin publicarea numarului de telefon alresponsabilului de cofetarie intr-un loc vizibil. Cutia desugestii/reclamatii va fi consultata in mod periodic, nemultumirilesi sugestiile clientilor fiind atent analizate si solutionate.


PrevizionareavanzarilorManagementul societatii a decis abordareaunei strategii moderate de previzionare a vanzarilor, dat fiindcontextul economic general din Romania (si nunumai). Intr-adevar,piata cofetariilor a cunoscut o crestere considerabila in ultimiiani, insa, in conditiile actualedepiataseprevizioneazaoevolutiemaimodesta.Astfel,pentruurmatorii3ani,societateaprognozeazao crestere anuala de 25%.In conditiile in care cofetaria va fiprevazuta cu terasa, managementul nu considera ca vor fi fluctuatiiimportante in functie de anotimp.Alte elemente cheie: In cadrulacestui gen de afaceri, un rol aparte il are personalul, selectatatent pentru a se potrivi cu atmosfera creata in cadrul cofetariei.Ulterior, salariatii vor urma cursuridepregatire,atatdinperspectivapreparariicorecteaproduselorcomercializate,catsidinperspectivagestionarii relatiei cu clientul.Echipa de manageri, cu o vastaexperienta in management, va avea un rol important in controlareaindeplinirii obiectivelor pe parcursul activitatii, o dataimplementat planul de afaceri. Evaluarea activitatii se va realizaperiodic, presupunand analiza rezultatelor si a modului in caresunt indeplinite obiectivele si strategiile propuse. Acest sistemva permite corectarea eventualelor erori cear putea surveni peparcurs. 2ff7e9595c


0 views0 comments

Recent Posts

See All

コメント


bottom of page